Studio Dingez in de krant!

Creativiteit is het sleutelwoord

 

GORINCHEM In een beeldbepalend pand aan de Langendijk 81 is sinds de zomervakantie Studio Dingez gevestigd. Eigenaresse Angelique van Abeelen heeft voor de komende maanden een breed scala aan creatieve workshops op het programma staan. Onder het motto 'zelf maken is tóch leuker' kunnen de deelnemers in een gezellige ongedwongen sfeer aan de slag. Een aantal voorbeelden: een kerstkrans van stof en vilt, XL armbreien met lontwol, wandkleedje weven en leren armbanden stippen.

,,Creativiteit loopt als een rode draad door mijn leven", vertelt Angelique. ,,Ik was op jonge leeftijd al  in de weer met de meest uiteenlopende materialen. Dit is altijd zo gebleven, want ook nu nog is niets veilig voor mij. Alles wat ik in handen krijg wordt gepimpt en op het moment dat ik met iets bezig ben, denk ik al weer na over het volgende. Ik vind het erg leuk om mijn enthousiasme en kennis door middel van het geven van workshops met anderen te delen. Om die reden hebben wij onze voormalige cadeauwinkel omgetoverd tot een gezellige ruimte, die in retrosfeer is ingericht."

Angelique vertelt verder: ,,In mijn studio is voldoende plaats voor een 20-tal cursisten. Het is mogelijk om individueel in te schrijven, maar minstens zo gezellig om met een groepje te komen. Moeders en dochters, zussen, vriendinnen en buurvrouwen zijn dan ook van harte welkom.  De deelnemers worden ontvangen met een kopje koffie of thee met iets lekkers. Vervolgens geef ik een stukje uitleg met een aantal tips & tricks. Daarna gaat iedereen onder het genot van een hapje en een drankje gezellig aan de slag."

,,Mensen kunnen vaak veel meer dan zij denken", ervaart Angelique regelmatig. ,,Waar nodig steek ik een helpende hand toe, maar vaak is dat helemaal niet nodig. Het is mooi om te zien dat alle deelnemers na een avondje fröbelen blij en trots naar huis gaan met hun eigen creatie. Het is tevens mogelijk om een workshop voor een complete groep te boeken. Hierbij kun je denken aan een vrijgezellenfeest, een personeelsuitje of een vriendinnenavond. Het ligt in de bedoeling om de activiteiten in het nieuwe jaar nog verder uit te breiden."

Angelique heeft een goede cadeausuggestie voor de Sint en de Kerstman. ,,Een cadeaubon voor een workshop bij Studio Dingez! Zie voor uitgebreide informatie over het workshopaanbod, de data en de prijzen www.studiodingez.nl. Via Facebook en Instagram houden wij onze volgers op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes. De studio is telefonisch bereikbaar via 0183-666142. De ruimte is tevens te huur voor bijvoorbeeld een vergadering."

Angelique is een echte duizendpoot. Het verzorgen van de workshops doet zij, naast de zorg voor haar gezin, met heel veel plezier. Daarnaast runt zij op hetzelfde adres een Bed & Breakfast met de naam Slapen bij Dingez. Gezellig ingericht en met uitzicht op de Lingehaven.

Zie voor meer informatie www.slapenbijdingez.nl.                       (Ria Scholten)


AD Rivierenland

Nieuwste trend: breien met je armen

 

Wollen creaties maken met je armen in plaats van breinaalden? In Gorinchem kan het.

Angelique van Abeelen (35) van Studio Dingez verzorgt verschillende workshops armbreien.

 

,,Je kunt er echt alles mee maken'', vertelt Van Abeelen. ,,Het is niet hetzelfde als normaal breien, de strengen zijn heel dik.'' Moeilijk is het volgens haar niet, maar een beetje spierkracht komt wel van pas. Elke deelnemer krijgt drie kilo wol. ,,Dat is best zwaar, daarom laat ik iedereen zitten.'' 

Armbreien is ook bij mannen in trek. ,,Het is een techniek die iedereen leuk vindt. Jong, oud, man, vrouw.'' Deelnemers hoeven niet heel creatief te zijn. ,,Je zet steken op je armen en hoppa, kunt aan de slag.'' 

Armbreien kan vrijdag 23 februari vanaf 19.30 en zaterdag 24 februari vanaf 14.00 uur bij Studio Dingez in Gorinchem.